Espanya i dotze països europeus més signen una aliança per a reduir el plàstic

S'han adherit al Pacte Europeu dels Plàstics, que vol també impulsar-ne el reciclatge.

Plàstics en una imatge d'arxiu
Plàstics en una imatge d'arxiu
06 de març 2020 - 15:00

Espanya i dotze països més de la Unió Europea s'han adherit aquest divendres al Pacte Europeu dels Plàstics, una iniciativa llançada per França, els Països Baixos i Dinamarca que tenen l'objectiu d'eliminar els residus plàstics del medi ambient i impulsar-ne la innovació i el reciclatge. A més, també s'hi han sumat 90 empreses i associacions.

El pacte fixa quatre objectius per al 2025 i el primer és dissenyar tots els envasos de plàstic i productes d'aquest material d'un sol ús perquè siguen reutilitzables i reciclables quan siga possible.

També pretenen "caminar cap a un ús més responsable" amb la meta de reduir un 20% el nombre de productes de plàstic verge i l'embalatge per al 2025. Augmentar la recollida, la classificació i el reciclatge de plàstic en un 25% com a mínim, i aconseguir un estàndard de qualitat en tot el procés adequat a la demanda d'aquest material és el tercer dels objectius.

El quart i últim és impulsar l'ús de plàstic reciclat en nous productes i embalatges, així com que les empreses que l’utilitzen aconseguisquen una mitjana d'almenys un 30% reciclatge en la seua gamma productes.

També et pot interessar

stats