Espanya demanarà una PCR negativa als viatgers que procedisquen de països de risc

Així ho ha anunciat Salvador Illa a les comunitats autònomes en el Consell Interterritorial de Salut.

Càmeres tèrmiques i reconeixement visual dels passatgers a l'aeroport San Pablo de Sevilla
Càmeres tèrmiques i reconeixement visual dels passatgers a l'aeroport San Pablo de Sevilla / Efe

Espanya exigirà a partir del pròxim 23 de novembre als viatgers internacionals procedents de països de risc una PCR negativa, realitzada 72 hores abans per a poder entrar, i es mantindrà a més el control visual i de temperatura.

Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, als consellers autonòmics en el Consell Interterritorial de Salut celebrat aquest dimecres.

Així, el formulari de control sanitari que tot viatger procedent de països de risc ha d'emplenar abans de la seua entrada a Espanya tindrà a partir d'ara una pregunta sobre si es disposa d'aquesta prova, que s'haurà de presentar amb el document original en format paper o electrònic i redactat en espanyol o anglés.

Si el viatger no ha pogut emplenar el formulari telemàticament, per mitjà del codi QR generat a través del web www.spth.gob.es o de l'aplicació Spain Travel Health-SpTH, es podrà presentar en format paper abans de l’embarcament. En aquest cas, haurà d'anar acompanyat del document acreditatiu original de la realització de la prova diagnòstica.

Quins països seran considerats de risc?

En el cas dels països de la Unió Europea i països associats Schengen es prendran com a referència els criteris contemplats en la recomanació de la Unió Europea 2020/1475, del 13 d'octubre, sobre un enfocament coordinat de la restricció de la lliure circulació com a resposta a la pandèmia.

Quant als països tercers, la referència bàsica serà la incidència bàsica acumulada per 100.000 habitants en 14 dies.

Les agències de viatges, els operadors turístics i les companyies de transport aeri o marítim i qualsevol altre agent que comercialitze bitllets hauran d'informar els passatgers de l'obligatorietat de disposar d'una PCR amb resultat negatiu per a poder viatjar.

També et pot interessar

stats