Espanya demana a Europa prohibir la venda al públic d'esmalts d'ungles permanents

L'ús d'aquests productes amb acrilats sense la protecció adequada pot provocar al·lèrgies, granellades i enrogiment de la pell.

Una dona es pinta les ungles en una imatge d'arxiu
Una dona es pinta les ungles en una imatge d'arxiu / Element5 Digital (Unsplash)

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha instat la Comissió Europea a prohibir la venda al públic en comerços d'esmalts d'ungles permanents i semipermanents, i que siga només exclusiu dels professionals d'estètica. Les principals conseqüències de l'ús d'aquests esmalts sense la protecció adequada, com guants o màscara, són les al·lèrgies, l'aparició de granellades i l'enrogiment de la pell.

Una petició de l'Aemps motivada pel fet que han rebut casos de professionals que s'han exposat a aquests esmalts, que contenen acrilats, sense les eines de protecció adequades i han patit els efectes de l'àcid acrílic.

No obstant això, segons l'Aemps, en general, tots els productes que es comercialitzen a Espanya inclouen una avaluació de seguretat dels fabricants i són segurs, sempre que se seguisquen les instruccions d'ús que indiquen.

Per la seua banda, l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia alerta que aquestes substàncies, que també estan presents en les ungles de gel i la cola per a pestanyes postisses, poden generar al·lèrgies posteriors a l'ús de coles quirúrgiques, adhesius mèdics o ciments utilitzats en odontologia.

També et pot interessar

stats