Espanya es converteix en la principal ruta d’entrada de migrants per mar a Europa, amb 55.621 arribades

Aquest dimarts Salvament Marítim ha rescatat 111 migrants al mar d’Alborán i l'estret de Gibraltar.

Espanya es converteix en la principal ruta d’entrada de migrants per mar a Europa, amb 55.621 arribades

Espanya es converteix en la principal ruta d’entrada per mar a Europa amb 55.621 arribades, segons les dades de la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR). Un total de 769 persones han mort en tractar d’arribar a les costes espanyoles en 2018, la xifra més alta des de 2006. 

Un informe de la Creu Roja evidencia, a més, que la xifra d’arribades en pastera de menors d’edat i dones augmenta en els últims dos anys a la Comunitat Valenciana.

Des de l’1 de gener fins al 16 de desembre de 2018, un total de 62.000 migrants han accedit a Espanya de manera irregular. És a dir, un 161% més que en tot l’any 2017. L’augment ha sigut especialment significatiu en les entrades per les costes de la Península, amb 55.621 persones. 

Moltes d’elles han arribat a Espanya després de ser rescatats per Salvament Marítim en alta mar. Així entraren pel port de València els 630 migrants rescatats per l’Aquarius quan estaven a punt de morir ofegats enfront de les costes de Líbia. Un altre episodi de rescat ha sigut el que va protagonitzar el pesquer Nuestra Madre Loreto de Santa Pola que va aconseguir rescatar una dotzena de migrants.

Més dones i menors en pasteres

Segons la Creu Roja, en els últims dos anys ha augmentat l’arribada de dones i menors a la Comunitat Valenciana en pastera, quan fa una dècada el perfil era d’un home d’entre 30 i 40 anys.

També, l’entrada de migrants per Ceuta i Melilla ha augmentat respecte de l’any passat. Un 8% més que el 2017. L’arribada més massiva es va produir al juliol, quan 600 migrants aconseguien saltar la tanca, fet en què 11 agents de la policia van resultar ferits.

Rescaten 111 migrants al mar d’Alborán i l’estret de Gibraltar.

Aquest dimarts Salvament Marítim ha rescatat 111 immigrants que viatjaven en tres pasteres, dues al mar d'Alborán, i una altra a l'estret de Gibraltar.

La primera pastera ha sigut localitzada al mar d'Alborán i en ella viatjaven 66 immigrants; 12 eren dones. Quant a l’altra pastera localitzada al mar d'Alborán, hi viatjaven 30 persones; entre elles, tres dones i un xiquet.

A l'estret de Gibraltar han rescatat 15 persones d'origen magrebí que viatjaven en una altra pastera; la majoria eren menors. 

També et pot interessar