Espanya es converteix en el país més saludable del món

Aconsegueix una puntuació de 92,7 sobre 100 en l'estudi de Bloomberg Healthiest Country Index.

Espanya és el país més saludable del món, amb una puntuació de 92,7 sobre 100, segons l'estudi de Bloomberg Healthiest Country Index
Espanya és el país més saludable del món, amb una puntuació de 92,7 sobre 100, segons l'estudi de Bloomberg Healthiest Country Index

Espanya és el país més saludable del món, amb una puntuació de 92,7 sobre 100, segons l'estudi de Bloomberg Healthiest Country Index. Avança així sis posicions des de l'anàlisi de 2017, que ressalta la qualitat del sistema sanitari públic.

L'estudi analitza els diferents factors que influeixen en la qualitat de vida dels ciutadans en 169 nacions, com ara hàbits alimentaris, sistema sanitari, esperança de vida, tabaquisme, obesitat i medi ambient, entre d'altres.

Així mateix, Espanya se situa entre els deu primers països que tenen un sistema de salut que dona especial cobertura a infants, a dones i a persones majors, reduint d'aquesta manera les malalties cardiovasculars i els càncers. En aquest grup també es troba Itàlia, Islàndia, el Japó, Suïssa, Suècia, Austràlia, Singapur, Noruega i Israel.

Beneficis de la dieta mediterrània i l'oli d'oliva

Quant a hàbits alimentaris i ambientals, Bloomberg subratlla com es noten els beneficis de la dieta mediterrània, de l'oli d'oliva verge extra i dels fruits secs, en la menor taxa de problemes cardiovasculars dels espanyols.

Respecte a altres països europeus, l'informe destaca que França ocupa el lloc 12, Regne Unit, el 19, Portugal, el 22, Alemanya, el 23 i Bèlgica, el 28.

A Hispanoamèrica, els països més saludables són Cuba, Xile i Costa Rica. A Amèrica del Nord, el Canadà està en la posició 16 i els Estats Units en la 35, mentre que Àsia, a part del Japó i Singapur, destaca Corea del Sud.

Per contra, les nacions subsaharianes i països com Haití, Afganistan i el Iemen són els que pitjor salut tenen.

També et pot interessar