Espanya comprarà 20,8 milions addicionals de vacunes de Pfizer-BioNTech

En total es rebran 50 milions de dosis de Pfizer que immunitzaran 25 milions d'espanyols.

Una sanitària rep la vacuna contra el coronavirus
Una sanitària rep la vacuna contra el coronavirus / Reuters

La ministra d'Hisenda i portaveu del govern, María Jesús Montero, ha informat que el Consell de Ministres ha aprovat el nou acord aconseguit per la Comissió Europea amb Pfizer-BioNTech per a adquirir 200 milions de dosis més de la seua vacuna contra la Covid-19 a partir d'abril, dels quals Espanya rebrà al voltant del 10 per cent, uns 20,8 milions.

En concret, en el segon i tercer trimestre de l'any es rebran 7,8 milions de dosis més en cadascun i 5,2 milions en l'últim trimestre. La portaveu de l'executiu ha assegurat que el preu de cada dosi és de 15,5 euros, per la qual cosa la inversió seria de 322,4 milions d'euros, aproximadament.

En roda de premsa, Montero ha recordat que aquesta quantitat se suma als 30 milions de dosis que li corresponen a Espanya en virtut del contracte entre Brussel·les i Pfizer-BioNTech signat el novembre de 2020. Per tant, la quantitat total ascendeix a 50 milions de dosis, amb les quals s'immunitzarà 25 milions d'espanyols, ja que aquesta vacuna requereix dues dosis.

Sobre l'evolució del pla de vacunació, Montero ha confirmat l'objectiu d'arribar a un 70% d'espanyols vacunats el pròxim estiu, ha ressaltat que l'arribada de dosis “segueix a bon ritme” i que es rebran “al voltant de 4 milions de vacunes al febrer”. “El Ministeri de Sanitat segueix molt pendent d'altres tres vacunes que han de rebre l'aval de l'Agència Europea del Medicament i que complementaran en les pròximes setmanes el llistat de vacunes disponibles”, ha afirmat.

També et pot interessar

stats