Espadella busca candidatures per a regentar el bar del poble, tancat per jubilació

L'establiment es lloga per un preu d'entre 300 i 500 euros al mes i l'Ajuntament ofereix també allotjament a un preu reduït

Cartell a la porta de l'únic bar que hi havia a Espadella / À Punt NTC

L’Ajuntament d’Espadella, a l'Alt Millars, de 92 habitants, busca una persona amb experiència per a gestionar el bar i restaurant del poble. L’establiment va tancar el setembre passat després de mig segle obert. Ara, els antics propietaris s’han jubilat i ara no hi ha cap persona al poble que se'n vulga fer càrrec. 

Victòria i Domingo són les persones que durant quasi mig segle han regentat el bar i restaurant del poble. Al setembre els va arribar l'hora de la jubilació i van tancar les portes. “El problema és la jubilació, perquè el bar té bona clientela i ve molta gent. El que vinga amb ganes de treballar, treballarà” relata Victòria Aznar, expropietària del bar Saganta. En l'actualitat la reobertura s'ha convertit en el repte més gran i alhora el maldecap més important del consistori.

Des de l'Ajuntament també mostren la seua preocupació i fan valdre la funció dels bars dels pobles “No és solament un bar, és tot. És un centre de reunions, és un centre de convivència per a tota classe de gent”, afirma l’alcalde d’Espadella, Vicente Domingo Silvestre. L'expropietària és més ferma: “Si no hi ha bar, no hi ha vida”.

L'alcalde ha demanat l'ajuda de l'Agència Valenciana Antidespoblament. Demanen algú que es faça càrrec amb “les condicions més favorables” segons l’alcalde. "Està per a vindre i posar-se a treballar". El bar es lloga entre 300 i 500 euros al mes a convindre. L'Ajuntament ofereix allotjament a un preu reduït. Però si no arriben candidats, el consistori té un pla B: “Ho declararé servei essencial i l’Ajuntament contractarà gent” assevera Domingo. 

De moment no hi ha propostes serioses i el 31 de gener s'acaba el termini perquè els interessants s'adrecen al consistori.

També et pot interessar

stats