Esglai en el vol Madrid-Buenos Aires amb dotze ferits per turbulències

Tres dels passatgers han sigut traslladats a un hospital a l'Argentina després que el vol patira "una turbulència greu sobre l'oceà Atlàntic". Cap dels afectats portava el cinturó posat

Així ha quedat el sostre de l'avió després que colpejara amb el cap un passatger
Així ha quedat el sostre de l'avió després que el colpejara amb el cap un passatger / Twitter: @adrianceitor_

Dotze persones han resultat ferides de diversa consideració aquest dimecres per un vol d'Aerolineas Argentinas provinent de Madrid abans d'aterrar a Buenos Aires.

El vol AR1133, procedent de l'aeroport Internacional Adolfo Suárez (Barajas, Madrid), va patir "una turbulència greu sobre l'oceà Atlàntic a l'altura del Brasil", segons ha indicat la companyia.

Quan ha arribat l'avió a l'aeroport internacional Ministro Pistarini (Ezeiza, província de Buenos Aires), s'ha sol·licitat servei mèdic. Nou passatgers han sigut atesos i tres més, que han patit diversos traumatismes aparentment lleus han sigut traslladats a l'hospital d'Ezeiza per a un control més exhaustiu.

Un dels passatgers del vol era el valencià Adrián Torres. Segons conta en Twitter i en El País: "L'avió va començar a moure's molt i els dic als meus companys: 'quantes turbulències, poseu-vos el cinturó'. Vaig mirar el cartellet a veure si estava encesa la llum de posar-se el cinturó i veig que no ho està, però me l'anava a posar igual. Mentre el buscava, l'avió agafa la turbulència més gran, no sé quants metres va baixar de colp, i vam eixir disparats cap al sostre".

Segons denuncia, l'empresa "menteix" quan diu que van avisar per megafonia del risc de turbulències i que tampoc estava el senyal d'advertiment. A causa dels colps, Adrián es va fer una blaüra, però un altre company "s'ha trencat el nas", relata.

Segons han informat portaveus de l'empresa, el cartell que demanava col·locar-se el cinturó de seguretat estava encés i s'havia fet l'anunci de la turbulència, però "cap" dels passatgers afectats tenia el cinturó posat.

L'avió, que transportava 271 passatgers i 13 tripulants, ha patit danys interns en la cabina "pel xoc del cap dels passatgers amb el sostre".

També et pot interessar

stats