Esglai a Orpesa: desallotgen 100 persones d'un edifici d'onze pisos

Una veïna ha donat la veu d'alarma aquest diumenge quan no podia obrir la porta de casa per un taulell que s'havia alçat

Edifici que ha sigut desallotjat aquest diumenge a Orpesa
L'edifici desallotjat aquest diumenge a Orpesa / Sònia González

Un centenar de veïns i veïnes d'un edifici residencial d'onze pisos a Orpesa (Plana Alta) han hagut de ser desallotjats aquest diumenge per por a un problema estructural. Es tracta d'una urbanització amb moltes segones residències, que sol tindre més afluència durant els mesos d'estiu.

La veu d'alarma l'ha donada una veïna quan aquest matí ha sentit un cruixit i no ha pogut obrir la porta de casa. S'havia quedat atrapada perquè un taulell s'havia alçat i bloquejava l'entrada. La dona ha telefonat a la Policia Local, que s'ha desplaçat a l'edifici acompanyada de bombers i tècnics municipals per por que es tractara de problemes estructurals.

Per precaució s'ha desallotjat la finca, i després de comprovar que no hi havia danys en l'estructura els veïns han tornat a casa. Segons ha pogut saber À Punt NTC, no és la primera vegada que es produeix un esglai com aquest, probablement per la dilatació i constricció dels taulells de l'edifici a causa dels canvis de temperatura.

L'alcaldessa d'Orpesa, Araceli de Moya, ha anunciat que el consistori encarregarà un informe exhaustiu de la situació de l'edifici per a una major seguretat del veïnat.