Els escrits originals de Blasco Ibáñez, a subhasta

Tots els seus documents originals eixiran a subhasta a finals de maig amb un preu inicial de 20.000 euros

Els documents inèdits de Blasco Ibáñez / À Punt NTC

L’Ajuntament de València vol comprar una sèrie de documents inèdits de Blasco Ibáñez, que no han vist mai la llum. El seu permís internacional de conduir, datat en 1909. Fotos firmades per Miguel de Unamuno i per Jacinto Benavente. També la seua correspondència, amb una carta d’Azorín, així com diversos arxius literaris de l’escriptor espanyol, com ara l'esbós de la seua novel·la Els quatre genets de l'apocalipsi.

Aquests són alguns dels preuats 132 documents que el consistori vol aconseguir. Tots ells estaven fins ara en possessió de la família d'un col·leccionista privat, que els trau a la llum per un preu d'eixida de 20.000 euros. Ara, l’Ajuntament de València confia a poder tancar un acord previ amb la família. 

Des de la Fundació Blasco Ibáñez subratllen el seu gran valor documental. “Tots aquests documents, pel que sabem, provenen de Fontana Rosa, l’última residència de Blasco Ibáñez”, explica Ángel López, secretari de la Fundació. “Qualsevol document és important, però un de 1920 ho és encara més” afegeix. 

La família de Blasco Ibáñez, hereva d'aquest llegat, afirma que ha tractat de contactar amb l'Ajuntament de València en diverses ocasions, per a oferir-li la compra. “Una vegada hem conegut l’existència de la col·lecció, hem demanat un informe que l’avale i aleshores, evidentment, intentarem accedir a la compra si és interessant” ha assegurat Glòria Tello, regidora de Patrimoni i Recursos Culturals de València. 

Per la seua part, el restaurador David Duran explica que l’Ajuntament “pot participar directament en la subhasta o a través del Ministeri de Cultura pot exercir el dret de tanteig”. 

De moment, tots els tresors de l’escriptor i periodista es guarden a la Casa Durán d’Art i Subhastes, a l’espera que comence la subhasta, amb un preu d’inici de 20.000 euros. 

També et pot interessar

stats