Escorcolls a Madrid en una investigació pel saqueig de la petroliera estatal de Veneçuela

L'operació de la UDEF inclou una finca de luxe i un pis del barri de Salamanca relacionats amb José Roberto Rincón Bravo, fill d'un magnat detingut als EUA per la investigació sobre la petroliera

Façana de l'Audència Nacional, en una imatge d'arxiu
Façana de l'Audència Nacional, en una imatge d'arxiu / Europa Press

La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha registrat un habitatge de la urbanització de luxe La Finca, a la localitat madrilenya de Pozuelo de Alarcón, i un altre del barri de Salamanca de la capital. Es tracta d'un operatiu acordat pel jutge instructor de l'Audiència Nacional Joaquín Gadea, que indaga en el blanqueig de fons provinents de Veneçuela.

L'operació naix d'un requeriment del jutjat central d'instrucció número 6 que, segons El Confidencial, envolta José Roberto Rincón Bravo, fill del magnat veneçolà del mateix nom, Roberto Rincón, detingut als Estats Units pel presumpte saqueig i blanqueig de mil milions de dòlars de la petroliera estatal veneçolana, PDVSA. Acusen també polítics i funcionaris de l'entorn de l'expresident Hugo Chávez.

Rincón Bravo, que resideix des de fa una dècada a Espanya, ja consta com a investigat en una altra causa, que lidera el jutjat d'instrucció número 3 de Madrid. El 2018, la magistrada titular, María Tardón, va ordenar l'escorcoll de la mateixa casa registrada ara i d'una altra finca de 400 hectàrees al terme de Villarejo de Salvanés.

També et pot interessar

stats