Escorcollen un domicili a Guadassuar per drogues i hi troben més de mil peces arqueològiques

 Entre les peces, “d’incalculable valor”, destaquen algunes d'època romana i altres dels segles XII al XVIII

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 68 anys per delictes contra el patrimoni històric, tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes

La Guàrdia Civil ha trobat més de mil peces arqueològiques úniques durant l'escorcoll d’un domicili particular de Guadassuar (Ribera Alta) per un cas de tràfic de drogues. En la col·lecció destaquen ceràmiques com taulells, atifells i bols d'època romana i altres dels segles XII al XVIII. 

Algunes de les peces estaven en taules de treball per a ser classificades i restaurades, mentre que altres es trobaven ja restaurades i exposades en diverses zones del domicili, segons ha informat l'institut armat.

Aquests efectes "podrien procedir d'una altra mena de delictes" com el de contra el patrimoni històric i per això els agents encarregats del registre han sol·licitat ampliar l'autorització per a continuar investigant.

La troballa podria tractar-se d'"una de les més rellevants", almenys a la Comunitat Valenciana, ja que conté peces úniques i d'"incalculable valor". Les restes arqueològiques han sigut entregades ja al Museu Municipal d'Alzira.

Durant l'escorcoll també s'han trobat tretze ruscos, alguns d'ells amb el número esborrat i amb abelles dins. Onze els havien robat a Buenache de la Sierra (Conca) i els altres dos a Guadassuar.

Per aquests fets, la Guàrdia Civil ha detingut un home de 68 anys per delictes contra el patrimoni històric, contra la salut pública (tràfic de drogues) i tinença il·lícita d'armes, atés que durant l'escorcoll els agents van confiscar una escopeta i un fusell sense la preceptiva documentació.

Les diligències s'han entregat al jutjat de primera instància i instrucció número 5 d'Alzira.

També et pot interessar

stats