Escoles rurals, un dels principals reclams per a atraure famílies a l’interior

Les baixes ràtios, el contacte amb la natura i l’entorn familiar fan d’aquests centres un gran al·licient per a noves famílies

Escoles rurals, reclam per a les noves famílies a l'interior

Les escoles rurals s’han convertit en un dels reclams imprescindibles per a atraure noves famílies als municipis de l’interior i lluitar contra el despoblament. 

L’Ajuntament de Vistabella del Maestrat (Alcalatén) ha aprofitat per posar en valor la seua escola en un curtmetratge, en el qual mostra com funciona i defén el model educatiu rural, que presenta com un dels actius de viure al poble.

La regidora Laura Reña, explica a À Punt que enguany la meitat del nou alumnat és de famílies noves al poble i assegura que, a banda de l’entorn familiar, un dels al·licients és l’escola. 

Alguns dels atractius d’aquest centre d’ensenyament són els projectes educatius innovadors, el contacte amb la natura i les ràtios d’alumnat molt baixes que, com explica una de les mestres, Sonia Villalba, els permet dedicar més temps a les necessitats específiques de cada xiquet i xiqueta.

A més és una escola familiar en la que els grans es preocupen dels menuts i aquests aprofiten per aprendre dels més majors, assenyala el mestre Víctor Jiménez.

Però aquesta escola no només serveix per a atreure noves famílies al poble, sinó també per a enfortir el teixit social. Per exemple, a més dels menús escolars la cuina de l’escola, serveix també per elaborar menús diaris per a la gent gran, una ajuda assistencial que continua tot i el període estival.

També et pot interessar

stats