Escola Valenciana i la Generalitat desplegaran campanyes de sensibilització i foment de l'ús de la llengua

Aquesta mesura es pren per l'increment de denúncies per la vulneració dels drets lingüístics de persones per parlar valencià.

El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano (centre), durant la reunió
El director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano (centre), durant la reunió
07 d'agost 2019 - 14:30

Escola Valenciana i la Generalitat han acordat en una reunió desplegar campanyes de sensibilització i foment de l'ús de la llengua a causa de l'increment de denúncies per la vulneració dels drets lingüístics de persones o col·lectius per parlar valencià. 

Volen col·laborar per a desenvolupar campanyes de sensibilització, fomentar l'ús de la llengua i lluitar contra el que alguns consideren valencianofòbia. 

Des d'Escola Valenciana també remarquen la necessitat d'incorporar la capacitació lingüística entre els requisits per a accedir a llocs de treball de l'administració pública, com estableix l'Estatut d'Autonomia. 

La trobada s'ha centrat sobretot a buscar solucions quan la discriminació d'aquests drets es produeix en serveis públics, com ara la sanitat.

La Unió de Consumidors demana que es convoque el Consell de les Llengües

També la Unió de Consumidors s'ha mostrat preocupada per aquesta qüestió. Per això ha sol·licitat a la Conselleria d'Educació que convoque el Consell Social de les Llengües, òrgan del qual forma part, per a "establir un protocol d'actuació davant els últims fets de discriminació lingüística en el sector de serveis que s'han viscut a la Comunitat Valenciana". 

L'entitat ha recordat que aquest Consell té entre els seus objectius "participar en el procés de normalització lingüística i impulsar-lo" i considera, per tant, convenient la posada en marxa d'"iniciatives que posen en valor els drets lingüístics de la ciutadania".

També et pot interessar

stats