Escola Valenciana estrena campanya del Voluntariat pel Valencià

En l'acte també han presentat el llibre '10 de dones' per a commemorar els 10 anys de parelles lingüístiques.

Irene Rodrigo, presentadora d''Una habitació pròpia' i divulgadora literària, durant la presentació de la campanya
Irene Rodrigo, presentadora d''Una habitació pròpia' i divulgadora literària, durant la presentació de la campanya

Escola Valenciana ha presentat la nova campanya del Voluntariat pel Valencià amb l'objectiu d'augmentar el nombre de parlants en la nostra llengua. Es tracta d'un programa gratuït que posa en contacte persones valencianoparlants amb altres que volen aprendre l'idioma. La proposta consisteix a formar parelles lingüístiques que queden per a parlar valencià una hora a la setmana, durant un mínim de deu setmanes.

Enguany la campanya porta com a lema "Els nostres carrers s'omplin de voluntariat" i posa el focus en la figura dels voluntaris i voluntàries d'aquest programa que està en marxa més d'una dècada. El coordinador d'Escola Valenciana, Vicent Font, ha assegurat que no cal tindre cap títol especial per a formar part del voluntariat. "Només es necessita la il·lusió per difondre la llengua", ha expressat.

En l'acte de presentació també s'ha donat a conéixer la imatge gràfica i diferents materials didàctics de suport al programa de voluntariat. A més, també s'ha presentat el llibre 10 de dones, una continuació del llibre 10 de 2, per commemorar els 10 anys de parelles lingüístiques que, en aquesta ocasió, compta amb la col·laboració de deu escriptores: Isabel-Clara Simó, Mariló Sanz, Gràcia Jiménez, Empar de Lanuza, Rosa Roig, Violeta Tena, Amàlia Roig, Lliris Picó, Carmen Agulló, Mercé Viana, amb pròleg de Carme Miquel.

L'obra conté diferents microrelats d'autores que donen suport didàctic als voluntaris i aprenents que formen part del programa d'aprenentatge.

També et pot interessar

stats