Escal UGS recorre la decisió del govern espanyol de desmantellar el magatzem de gas Castor

La plataforma va causar nombrosos terratrémols a la comarca del Baix Maestrat ara fa sis anys.

Magatzem de gas Castor
Magatzem de gas Castor

L'empresa Escal UGS, encarregada de gestionar el magatzem de gas Castor, ha presentat un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem contra la decisió del govern espanyol de desmantellar-lo definitivament

El tancament i segellament de les instal·lacions, que van causar nombrosos terratrémols a la comarca del Baix Maestrat fa sis anys, es va aprovar en el Consell de Ministres del 31 d'octubre de 2019. 

El recurs d'Escal UGS es va admetre a tràmit el 23 de desembre, una data a partir de la qual l'executiu central i qui tinga interés legítim s'hi pot personar, segons informa el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). 

El govern va anunciar al gener de 2019 que tenia la intenció de desmantellar definitivament la plataforma, i a l'octubre va ordenar a Enagás que el tancara perquè ja “no podia servir” el sistema gasístic espanyol. 

En l'actualitat, els tretze pous de l'emmagatzematge es troben segellats, de manera temporal, des del mes d'abril de 2016, mitjançant dos taps mecànics col·locats a diferents profunditats. La vida útil d'aquests dispositius, estimada entre dos i quatre anys, està a punt de completar-se. Des que va instal·lar-se la plataforma, es realitzen controls periòdics per a certificar que les instal·lacions estan hibernades de manera segura.

També et pot interessar

stats