Escal UGS assegura que el MIT i Harvard no van realitzar l'informe sobre Castor

L'estudi relacionava la injecció de gas realitzada a la zona amb l'aparició de terratrémols, per la qual cosa justificava la paralització de l'activitat.

Planta Castor
Planta Castor / Arxiu

L’empresa que gestionava el magatzem de gas Castor, Escal UGS, ha presentat un escrit davant del Ministeri per a la Transició Ecològica segons el qual el Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la Universitat de Harvard reconeixen que l'informe Castor “no és un informe oficial produït o pertanyent al MIT o Harvard”.

Segons l'empresa, aquest escrit “contradiu” les conclusions assolides per tots els grups de científics que han emés estudis sobre aquest tema. De fet, diu que és “erroni i descurat” i els seus resultats són “inconscients, contradictoris i incompatibles”.

Així mateix, segons Escal UGS, l’escrit diu que la sismicitat va ocórrer en la falla Amposta, la qual cosa contradiu les observacions instrumentals. A més, l’empresa creu que les conclusions d'aquest informe “haurien d'haver sigut sotmeses a revisió independent per part del ministeri abans de fer-se públiques”.

Per això, “a la vista dels errors, imprecisions i dels dubtes que suscita”, considera “necessari” sotmetre l’informe “a un debat rigorós amb participació d'experts que puguen aportar una visió més completa”

Al maig de 2017, el llavors ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, va assegurar que Castor no es reobriria. Així mateix, va dir que el seu desmantellament es produiria després de l'elaboració de molts estudis que permetien al seu departament “les garanties” que aquesta decisió no suposaria “cap problema".

Segons va explicar Nadal, aquest estudi relacionava la injecció de gas realitzada a la zona amb l'aparició de terratrémols, reconeixent que la decisió del govern central de parar l'activitat de la plataforma va ser la correcta.

Comissió d’investigació sobre Castor

Precisament aquesta setmana, el Congrés dels Diputats ha activat la posada en marxa de la comissió d'investigació sobre el projecte Castor.

Compromís considera “una broma de mal gust” que el Congrés ho haja activat deu dies abans de la dissolució.

Per tant, la comissió no tindrà més recorregut parlamentari, ja que la dissolució de les Corts programada per al 5 de març per l’avançament electoral esborrarà tots els acords sobre aquest tema adoptats pel Congrés.

També et pot interessar

stats