Episodi de pluges de rècord a Alacant

La ciutat registra la jornada d'estiu amb més pluja en 160 anys i arreplega 86 litres per metre quadrat.

VÍDEO | Episodi de pluges de rècord a Alacant

L'episodi de pluges que afecta aquests dies la Comunitat Valenciana ha deixat dimecres registres històrics a la ciutat d'Alacant, que ha viscut la jornada d'estiu amb més pluja en 160 anys, segons l'Agència Estatal de Meteorologia. 86,8 litres per metre quadrat durant la passada matinada i 41,2 litres per metre quadrat en només una hora. 

A la Marina Alta, a Pego i la Vall de Gallinera han recollit uns 140 litres, i a Rojals (Baix Segura), 123. A més, han desallotjat sis persones als Poblets i el Verger (Marina Alta) per les tempestes, que també han causat desperfectes a les platges del sud en plena temporada estival. Ara, els ajuntaments treballen contrarellotge per a recuperar la normalitat com més prompte millor. 

La mala mar, de fet, ha deixat tancades al bany un llarg seguit de platges per tota la Comunitat Valenciana. La bandera roja l'han desplegada en totes les de València, on les ones han superat els 2,5 metres. Pràcticament ha passat el mateix a la majoria de poblacions costaneres, des del Baix Maestrat fins a l'extrem sud.

També et pot interessar

stats