Epidemiòlegs demanen que les persones positives en covid tornen a aïllar-se

Els professionals alerten que la setena onada arriba amb el personal sanitari de vacances

Epidemiòlegs demanen que les persones positives en covid tornen a aïllar-se / À Punt NTC

La Societat Espanyola d'Epidemiologia recorda que la pandèmia no s’ha acabat. Amb tots els indicadors de la pandèmia a l'alça, els epidemiòlegs volen que les persones que donen positiu tornen a aïllar-se, encara que no tinguen símptomes o que aquests siguen lleugers. Ho consideren una mesura necessària per a tallar la cadena de contagis.

Així mateix, i amb l’objectiu de protegir a les persones més vulnerables, es recomana que la mascareta torne, i no només als interiors. Els professionals demanen que la ciutadania l’use en espais oberts amb gran afluència de gent, com els concerts o les festes populars. 

Alerten que la setena onada arriba amb el personal sanitari de vacances i ja comença a tensar el sistema. A l'Hospital General de València, el comité d'empresa denuncia col·lapse a les urgències, ja que els pacients han d’esperar fins a quatre dies per a tindre un llit. Un problema estructural per falta de personal que pot agreujar-se per la covid.

També falten metges del SAMU. El sindicat CSIF ha alertat que el 40% de les emergències a la província de Castelló es desplacen sense facultatiu. A més, exigeixen un servei d'atenció SAMU les 24 hores a les zones turístiques. 

També et pot interessar

stats