ENTREVISTA | Els treballadors de Divalterra exigeixen saber com es farà el tancament de l'empresa

La plantilla es va assabentar de la decisió de la Diputació de València pels mitjans de comunicació.

ENTREVISTA | Els treballadors de Divalterra exigeixen saber com es farà el tancament de l\'empresa
ENTREVISTA | Els treballadors de Divalterra exigeixen saber com es farà el tancament de l'empresa

La presidenta en funcions, Maria Josep Amigó, ha explicat que no es tancarà precipitadament i que es respectaran els drets dels treballadors i de les treballadores. Això mateix ha reivindicat Ruth López, presidenta del comité d'empresa de Divalterra. En Les notícies del matí ha exigit saber exactament com i quan es tancarà l'empresa: “La primera notícia que vam tindre del tancament va ser pels mitjans de comunicació, que ens van notificar el comunicat que havia fet l’equip de govern".

En aquest sentit, ha demanat respecte per la tasca de tota la plantilla i reconeixement de la seua profesionalitat, al marge de les actuacions polítiques: "Els companys que han treballat amb professionalitat cuidant els nostres boscos i els que estan en les oficines no tenen la culpa. El que volem és saber el nostre futur". De les 700 persones de la plantilla de Divalterra, 540 són brigadistes forestals i fan tasques de prevenció, extinció d'incendis i rescats. La resta té funcions relacionades amb administració i turisme. Tots ells volen saber quin serà el seu futur laboral. 

Precisament hui la junta de portaveus de la Diputació de València està reunida per a convocar els plens que permetran substituir Jorge Rodríguez en la presidència d'aquesta institució i en el consell d'administració de Divalterra. L'anunci del tancament arribava ahir 12 dies després de la detenció de l'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, dins del marc de l'operació Alqueria, juntament amb altres cinc persones per possibles irregularitats en la contractació de personal de direcció en l'empresa pública de la Diputació, Divalterra.  

L'equip de govern ha fixat per a dijous, 12 de juliol, el ple que farà efectiva la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la Diputació de València.

També et pot interessar

stats