Entren en vigor les restriccions de Nadal

S'avança el toc de queda a les 23 hores i no es poden reunir més de sis persones.

Un policia local de València durant un control
Un policia local de València durant un control / À Punt NTC

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) va publicar divendres les noves restriccions que ha aprovat el Consell per a endurir el Pla de Nadal.

Aquest dilluns entren en vigor les tres mesures que va explicar el president de la Generalitat, Ximo Puig, que s’havien acordat en la comissió interdepartamental. Les noves mesures busquen restringir els contactes socials, perquè segons va assegurar, "s'ha demostrat i s’ha constatat que és la mesura més eficient contra la pandèmia".

Les restriccions són:

- Cap reunió podrà superar les sis persones, ni en espais públics ni en privats, i ni per Nadal ni per altres motius. Destaca en aquest punt que la Generalitat ha eliminat l’obligació que només es puguen reunir un màxim de dos grups de convivència i ho deixa com a recomanació. El motiu, segons els tècnics de la Conselleria de Sanitat Universal, és evitar greuges majors entre les famílies.

- S'endureixen les restriccions a la mobilitat nocturna. Només es podrà circular pel carrer fins a les 23 hores amb dues excepcions: el dia 24 i el dia 31, ja que s'ampliarà fins a la mitjanit.

- El confinament perimetral es reforça, en paraules de Puig, "de manera rellevant". La restricció d'entrar a la Comunitat Valenciana i d’eixir-ne continua fins al 15 de gener sense excepció i només podran entrar-hi les persones que tornen al lloc de residència habitual. El cap del Consell ha matisat que, entre aquests residents, estarien les persones que, per raons de faena o estudi, estan fora, però tenen el domicili ací.

També et pot interessar

stats