Entren en funcionament els 6,5 quilòmetres de Teulada a Gata de Gorgos de la Línia 9 del TRAM d'Alacant

La Generalitat ha invertit més de 30 milions a ampliar aquesta infraestructura

Entra en funcinament un nou tram de la Línea 9 Alacant-Benidorm
Entra en funcinament un nou tram de la Línia 9 Alacant-Benidorm / À Punt NTC

La Generalitat ha inaugurat aquest dimecres 13 de juliol el tram Teulada-Gata de Gorgos (Marina Alta) de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d'Alacant. Les obres dutes a terme en aquest tram han afectat més de 6,5 quilòmetres, amb una inversió de 15 milions d'euros.

Amb l'obertura d'aquest tram, des de l'inici del servei, es recupera la connexió ferroviària directa entre Benidorm i Gata de Gorgos, i únicament queda actiu el servei alternatiu d'autobús des d'aquesta localitat fins a Dénia, segons ha detallat la Generalitat en un comunicat. Aquest últim tros fins a Dénia entrarà en servei abans que acabe l'any, una vegada es completen les obres de condicionament del taller de Dénia per a poder acollir els nous trens duals (dièsel-elèctrics).

"És prou important que l'hagen ampliat perquè al final ajuda el poble a tindre comunicació i si vull anar a Gata ho tinc més fàcil", explica Joseph, un jove usuari de la comarca. Com ell, Dani també utilitza el tram a Benissa, on juga a futbol, i com el diumenge és gratuït, es desplaça fins a Benidorm. Està satisfet amb aquesta ampliació perquè els dona una mobilitat millor.

En aquesta mateixa intervenció s'ha inclòs la tramviarizació del tram urbà de Dénia que ha permés integrar urbanísticament les vies, transformar els passos a nivell en encreuaments amb semàfors i eliminar els murs que tanquen les vies per a aconseguir una avinguda "molt més permeable i integrada urbanísticament" i posar fi a la divisió que suposava el trenet en tallar Dénia pel seu costat sud.

Aquestes obres de renovació del tram Teulada-Dénia, de la mateixa manera que la resta de les quals s'executen en aquesta línia, són actuacions susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea.

La consellera de Política Territorial, Rebeca Torró, ha defés durant la inauguració el compliment del compromís per part de la Generalitat i ha remarcat la voluntat d'aconseguir una línia en continu amb la construcció de tres viaductes. Un d'aquests viaductes ja està en marxa i Torró confia que els altres dos es liciten a finals d'any i comencen a executar-se a principis de l'any pròxim.

Per la seua banda, l'alcalde de Teulada, Raül Llobell, s'ha mostrat satisfet pel nou tram de la Línia 9. Llobell ha recordat que aquesta línia és molt important per a vertebrar la comarca. "És un servei de transport que necessitàvem, a més de ser un transport sostenible", ha valorat. I l'alcalde de Gata, Josep Signes, ha afegit que a aquesta inversió se sumarà la pròxima rehabilitació de l'estació de Gata.

També et pot interessar

stats