Entrem dins del Rainbow Warrior, l'embarcació insígnia de Greenpeace

El vaixell arriba a València per a reclamar accions més contundents contra el canvi climàtic

Un equip d’À Punt entra dins del vaixell Rainbow Warrior / À Punt NTC

El Rainbow Warrior, l'embarcació insígnia de Greenpeace, bregada en mil batalles mediambientals, ha arribat al port de València. A partir d'aquest divendres a la vesprada obri les portes per a les visites del públic, que podran entrar en aquest emblema de la lluita ecologista. Però, hores abans, un equip d’À Punt Notícies ha pogut recórrer l’interior del vaixell. 

El vaixell arriba a València per a reclamar accions més contundents contra el canvi climàtic. L’organització ecologista demana la prohibició de les campanyes publicitàries que comercien amb els combustibles fòssils, de les que diuen, estan finançant la maquinària de la guerra de Rússia a Ucraïna. A bord hi viatgen també dos activistes suïsses que han demandat el seu govern davant el Tribunal Europeu dels Drets Humans. 

El responsable de mobilització de Greenpeace, Juan Fernández, ha explicat a À Punt NTC que aquestes són les primeres jornades de portes obertes després de l’inici de la pandèmia de la covid. 

Al llarg de la seua història, el Rainbow Warrior va patir, fins i tot, un atac mortal el 1985. Quan protestava contra les proves nuclears a Polinèsia, uns agents secrets francesos provocaren l'afonament de l'embarcació, on va morir un tripulant. 

També et pot interessar

stats