Entra en vigor a la UE l'obligatorietat d'unir el tap a la botella de plàstic de beguda

La norma pretén reduir l'impacte dels residus plàstics i afavorir-ne el reciclatge

Un brick de llet amb el tap unit
Un brick de llet amb el tap unit / Aimplas

Moltes empreses han anticipat este canvi, però este dimecres, 3 de juliol, entra en vigor la directiva europea que obliga que els taps estiguen units a les botelles de plàstic. La mala gestió del plàstic ha portat a la necessitat d'implementar mesures per a reduir-ne l'impacte en el medi ambient, especialment en el medi marí. I en eixe context, es va aprovar la Directiva Europea 2019/904, per a previndre i reduir l'impacte d'alguns productes plàstics introduint mesures de disseny enfocades a minorar-ne la dispersió o abandó en el medi ambient, i a fer-ne més fàcil el reciclatge.

L'Institut Tecnològic del Plàstic (Aimplas) explicava en una nota de premsa el juny passat que l'article 6 de la mencionada directiva "estableix que els recipients i botelles de beguda, així com els envasos compostos per a begudes, fins a tres litres, només poden introduir-se en el mercat si les tapes i taps de plàstic continuen units al recipient durant la fase d'utilització prevista del producte".

La mesura afecta el plàstic d'un sol ús, consideració que inclou, per mencionar productes diferents, els refrescos, la llet i els sucs.

També et pot interessar

stats