Entra en vigor el reial decret que fa accessible el 112 a persones sordes

La normativa, aprovada el passat 20 de desembre pel Consell de Ministres, obliga a garantir-ne la comunicació.

Entra en vigor el reial decret que fa accessible el 112 a persones sordes
Entra en vigor el reial decret que fa accessible el 112 a persones sordes

El reial decret que modifica les directrius bàsiques de planificació per a millorar l'atenció a persones amb discapacitat i a altres col·lectius en situació d'especial vulnerabilitat davant emergències entra en vigor aquest divendres, segons va publicar el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). La normativa, aprovada el passat 20 de desembre pel Consell de Ministres, obliga a garantir l'accessibilitat universal del telèfon 112.

L'objectiu és que, davant qualsevol amenaça de catàstrofe natural o emergència industrial o tecnològica, es garantisca que les persones amb discapacitat reben la informació de manera que els resulte comprensible i puguen adoptar així les mesures oportunes per a la seua pròpia seguretat i la salvaguarda dels seus béns.

Les modificacions s'hauran d'introduir en els plans autonòmics i locals i, per a establir els mecanismes concrets, s'hauran de determinar protocols d'actuació específics en les diferents fases de les emergències.

El reial decret compta amb el suport del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), la Confederació Estatal de Persones Sordes (CNSE) i de la Federació de Famílies de Persones Sordes (FIAPAS), que han participat en la redacció del text. A més, està prevista també la seua participació en el desenvolupament de la norma.

També et pot interessar

stats