Entra en vigor la rebaixa de l'IVA per al cinema

Una rebaixa del 21 al 10%, i que en la pràctica comportarà un estalvi entre 50 cèntims i un euro per cada entrada.

Entra en vigor la rebaixa de l\'IVA per al cinema
Entra en vigor la rebaixa de l'IVA per al cinema

L'IVA de les entrades de cinema baixarà des d'aquest dijous del 21 al 10%, després de la publicació en el BOE dels Pressupostos Generals de l'Estat del 2018, aprovats la setmana passada i que preveuen aquesta reducció.

Segons l'anàlisi de FACUA-Consumidors en Acció, la baixada de l'IVA del cinema hauria de provocar una disminució en l'import de les entrades de 0,66 euros de mitjana, de manera que el preu dels caps de setmana i els festius passaria de 7,31 euros actuals a 6,65 euros.

La cultura va ser un dels sectors més perjudicats per la pujada del 2012, sobretot el cinematogràfic. Mentre que el tipus general va passar del 18 al 20%, el reduït ho va fer del 8 al 10 i el superreduït es va mantindre en el 4, alguns àmbits, com la venda d'entrades a espectacles culturals (cinema, teatre o concerts) van canviar d'un tipus de gravamen reduït (8%) al general (21%). Només els llibres van conservar l'impost superreduït del 4% i els museus van continuar exempts d'aquest gravamen.

La Federació de Cinemes d'Espanya (FECE) va manifestar que a partir d'ara cadascun dels cinemes, de manera individual, haurà de decidir com repercutirà l'aplicació de l'IVA en el preu de les entrades.

També et pot interessar

stats