Entra en vigor la nova ORA amb novetats en la zona blava de València

Una de les novetats més destacables és la possibilitat de desaparcar i acumular les tornes en un moneder virtual

El Regidor de Mobilitat, Giussepe Grezzi (dreta) junt amb un dels nous parquímetres
El regidor de Mobilitat, Giussepe Grezzi (dreta), al costat d'un dels nous parquímetres / Ajuntament de València

Des d’aquest 21 de juny entra en vigor la nova ordenança reguladora d’aparcament (ORA) que substitueix la que fins hui estava vigent des de fa més de quinze anys. La nova ORA, gestionada per l’empresa EYSA, disposarà de 5.431 places d’estacionament i 195 parquímetres.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giussepe Grezzi, ha destacat que “la principal novetat és que també es podrà desaparcar. És a dir, que si algú paga per dues hores, però només en gasta una, podrà optar per acostar-se al parquímetre i acumular en un moneder la fracció de diners que no ha emprat per a utilitzar-los la pròxima vegada”.

Per a la nova ORA hi haurà 195 parquímetres instal·lats a València equipats amb il·luminació led, pantalles amb diversos idiomes i panells solars per al funcionament. Permetran pagar amb targeta i estaran connectats a la xarxa mòbil. El regidor afirma que són “parquímetres amb una tecnologia molt avançada, de pantalla tàctil, molt fàcil i molt intuïtiva”. A més, per a poder aparcar serà obligat inserir la matrícula del vehicle.

Els nous parquímetres de l'ORA
Els nous parquímetres de l'ORA / Ajuntament de València

Grezzi també ha informat que pròximament, els nous parquímetres instal·lats disposaran de sensors de contaminació i permetran fer una localització “més adequada per tindre encara més informació sobre la qualitat de l’aire de la ciutat i més capil·laritat sobre els nivells de contaminació per zones”.

L'entrada en vigor de la nova contracta comportarà la congelació de les tarifes i l'adequació dels horaris a la nova ordenança de mobilitat, que va entrar en vigor l'any 2019. L’horari general serà de 9 a 21 hores en totes les zones regulades, exceptuant les que estan ubicades als districtes d’Olivereta, Patraix (llevat de Tres Forques), Benimaclet, Rascanya i els barris de l’Amistat, Albors i Camí Fondo, que no tindran regulat l’estacionament dissabte de vesprada.

La vigilància d’aquestes zones d’aparcament es farà amb personal a peu de carrer, però també es disposarà de quatre vehicles elèctrics amb càmeres incorporades que dotaran el servei de la tecnologia més avançada.

Des de la Regidoria estudien les peticions que han rebut de diversos barris de la ciutat per a instaurar zones taronja d’aparcament per a residents. Giussepe Grezzi ha informat que entre els barris que s’han adreçat a la Regidoria per a sol·licitar zones taronja estan l’entorn de la plaça de bous i les zones de Russafa, Ciutat Vella, Benimaclet i el Cabanyal, entre altres.

També et pot interessar

stats