Entra vigor la normativa per a controlar la compravenda dels anomenats precursors d'explosius

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional inspeccionaran drogueries, empreses de pintures i perfumeries per a controlar el comerç d'aquests materials.

Entra vigor la normativa per a controlar la compravenda dels anomenats precursors d\'explosius
Entra vigor la normativa per a controlar la compravenda dels anomenats precursors d'explosius

El Ministeri de l'Interior del Govern d'Espanya ha enviat una instrucció interna a la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i les delegacions del govern perquè controlen la compravenda dels anomenats precursors d'explosius, és a dir, substàncies que encara que siguen legals es poden utilitzar maliciosament en la fabricació casolana de bombes. Policia i Guàrdia Civil inspeccionaran i instruiran les empreses susceptibles de vendre aquests materials químics com són dissolvents, fertilitzants, herbicides, pesticides i altres similars.

Els responsables d'aquestes empreses duran un control exhaustiu de les empreses o les persones que adquirisquen un volum considerable d'aquestes substàncies. Aquesta informació haurà de ser transmesa a la base de dades de la unitat especial del Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) dependent del Ministeri de l'Interior.

Amb aquesta mesura que va entrar de forma oficial dissabte es pretén evitar el que va ocórrer l'any passat a Vinaròs, quan els terroristes jihadistes relacionats amb els atemptats de Barcelona i de Cambrils del 2017 van comprar el material amb el qual elaboraren la bomba que va fer saltar per l'aire el xalet d'Alcanar, a Tarragona.

Les farmàcies ja ho controlen

La mesura, que ja està sent posada en pràctica per les forces i cossos de seguretat de l'Estat, afecta drogueries, botigues i fàbriques de pintures, perfumeries i altres empreses. Els laboratoris de farmàcia ja controlen de forma sistemàtica i estricta la venda de substàncies químiques pures. L'explosió del xalet d'Alcanar, relacionada amb els atemptats de Barcelona i Cambrils, va fer saltar totes les alarmes, ja que els terroristes van adquirir 100 litres d'acetona en una botiga de pintures de Vinaròs, a la comarca del Baix Maestrat.

També et pot interessar

stats