Entra en vigor el decret de les famílies monoparentals

El decret regula el reconeixement de les famílies monoparentals i afegeix nous supòsits.

Les famílies monoparentals són una de les estructures familiars que més ha crescut al llarg dels últims anys, ja que s'ha multiplicat per sis
Les famílies monoparentals són una de les estructures familiars que més ha crescut al llarg dels últims anys, ja que s'ha multiplicat per sis

Aquest dilluns 24 de setembre entra en vigor el decret de les famílies monoparentals. Es tracta d'un decret aprovat pel Consell el passat 9 de març que regula el reconeixement d'aquestes famílies i també la posada en marxa d'una campanya informativa dirigida a aquest col·lectiu.

Les famílies monoparentals són una de les estructures familiars que més ha crescut al llarg dels últims anys, ja que s'ha multiplicat per sis, passant de 1.515 en juny de 2015 a 9.182 en setembre d'enguany. El 94% d'aquestes famílies té com a figura principal una dona. El decret que entra en vigor, el 19/2018 de 9 de març, regula qui es pot acollir a aquesta condició i quines són les ajudes que es poden demanar.

A més de les tradicionals famílies monoparentals, que són les que només tenen un progenitor amb fills, una persona viuda amb fills i famílies acollidores, el decret afegeix situacions com les de les dones víctimes de violència de gènere, quan una persona té una custòdia exclusiva, famílies amb vulnerabilitat econòmica i situacions en què una parella està hospitalitzada o en presó durant més d'un any o quan una persona té reconegut un grau 3 de dependència.

Entre d'altres, les famílies monoparentals poden beneficiar-se de deduccions en les matrícules per a centres educatius, poden obtindre punts per a triar centre educatiu i beques menjador, així com deduccions en el tram autonòmic de l'IRPF, descomptes en Metrovalencia o TRAM, o ajudes per al lloguer.

També et pot interessar

stats