Entra en funcionament el 017, el telèfon gratuït d'ajuda en ciberseguretat

Un equip d'experts atendrà les consultes de la ciutadania en qüestions com l'educació digital dels menors o l'assetjament cibernètic.

Entra en funcionament el 017, el telèfon gratuït d\'ajuda en ciberseguretat
Entra en funcionament el 017, el telèfon gratuït d'ajuda en ciberseguretat

Totes les consultes sobre ciberseguretat, a tres dígits de distància. El 017 s'estrena aquest dimarts com a telèfon d'atenció i assessorament a la ciutadania sobre els seus dubtes quant a l'ús d'internet, l'educació digital dels menors o l'assetjament cibernètic.

La nova línia telefònica, a disposició de pares i mares, menors, educadors o empreses, és gratuïta, confidencial, d'abast nacional i estarà operativa els 365 dies de l'any.

La secretària d'estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha explicat que el 017 comptarà amb un equip de professionals de diferents àmbits vinculats amb les tecnologies per a resoldre “qualsevol dubte respecte a l'ús d'internet”.

L'atenció inclou assessorament perquè els menors usen els dispositius tecnològics de manera responsable, per a protegir els equips informàtics per a fer-los segurs i per a rebre suport psicològic. També es facilitarà informació per a combatre delictes com el ciberassetjament escolar, l'enviament d'imatges eròtiques per missatgeria instantània (sexting) o l'obtenció il·legal de dades bancàries de ciutadans per a sostraure'ls diners (phising).

Artigas ha destacat que les tecnologies i els dispositius mòbils no han de ser vistos només com un risc, sinó com una eina bàsica en l'educació sempre que s'empren de manera segura. Per això ha assenyalat que “no es pot tindre una actitud excessivament restrictiva en l'accés a aquestes tecnologies perquè seria un fre a la formació dels menors”.

També et pot interessar

stats