Enrique Vila (SOS Nadons Furtats): "Ens hem quedat sense l'únic culpable que hi havia a Espanya"

L'advocat i president de l'associació lamenta la mort del metge Enrique Vela perquè "sense acusat, la causa penal s'arxivarà".

S'esgota la via penal i la possibilitat que s'aclarisquen els casos dels xiquets adoptats a la clínica San Ramón de Madrid
S'esgota la via penal i la possibilitat que s'aclarisquen els casos dels xiquets adoptats a la clínica San Ramón de Madrid / Arxiu

L'advocat i president de SOS Nadons Furtats, Enrique Vila, rebia la notícia de la mort del doctor Eduardo Vela, l'únic que ha pogut ser jutjat pel cas dels nadons robats a Espanya, després de presentar un documental que conta el drama que viuen els que es troben en aquesta situació.

"Ens hem quedat sense l'únic culpable que havíem aconseguit que arribara a juí a Espanya", ha dit Vila, qui ha lamentat que en la justícia espanyola "si no hi ha acusat, la causa penal s'arxivarà". 

S'esgota la via penal i també la possibilitat que s'aclarisquen els casos dels xiquets adoptats a la clínica San Ramón de Madrid, epicentre del presumpte entramat que dirigia el doctor Vela. Segons el president de l'associació molts dels xiquets adoptats en aquest centre, arribaren "curiosament" des de Madrid a municipis com ara Sedaví, Silla, Carcaixent i Catarroja.

El metge tenia alguns processos oberts actualment però la via penal acaba ací. Només Inés Madrigal, la dona que el va fer seure per primera vegada en el banc dels acusats, va aconseguir que el declararen culpable de furtar-la als seus pares i donar-la en adopció irregular. Però el van absoldre, per haver prescrit el cas. 

"Ara es tanca el cas per desgràcia, aquest i tots els casos oberts contra el doctor Vela", afig l'advocat de l'associació. 

Un documental sobre els xiquets furtats

Los que buscamos és el documental sobre el drama dels xiquets furtats que s’ha rodat a València i Alacant i que està protagonitzat per Enrique Vila i Ascensión Orive. Dirigit per Óscar Bernàcer acaba d’estrenar-se aquest dilluns en la 64 Setmana Internacional de Cine de Valladolid (Seminci).

També et pot interessar

stats