Enrique Quílez, regidor de Seguretat Ciutadana d'Elda: "Hem de posar límit a l'horari de tancament dels locals festers"

L'Ajuntament prepara una ordenança de convivència per les queixes veïnals on pretén regular l'ús dels 'cuartelillos' de Moros i Cristians que sovint es lloguen als joves els caps de setmana

Una imatge de l'Ajuntament d'Elda
Una imatge de l'Ajuntament d'Elda / Ajuntament d'Elda

El regidor de Seguretat Ciutadana d'Elda (Vinalopó Mitjà), Enrique Quílez, ha explicat en Les notícies del matí, la nova ordenança de convivència que prepara l'Ajuntament a causa de les queixes veïnals derivades de l'oci nocturn.

"Es tracta de regular les conductes: des del soroll al carrer, l'ús dels parcs, la tinença d'animals o el mal comportament d'aquests i també la quantitat de cuartelillos (seus festeres) de les festes de Moros i Cristians que hi han a Elda, tenint en compte que el seu ús s'allarga durant tot l'any després de la festa", ha explicat el regidor.

Es vol regular l'horari de tancament i el comportament dels joves en aquests locals. Els espais els lloguen els joves alguns caps de setmana i "hem de posar límit a l'horari de tancament", ha afegit.

Quílez ha puntualitzat també que les queixes veïnals per l'apertura dels locals són "concretes" i no generals. També ha explicat que al barri hi ha dos pubs al voltant dels quals es generen sorolls i molèsties per als veïns de la zona. L'Ajuntament ha reforçat la vigilància policial i està preparant una ordenança de convivència amb normes que, si s'incompleixen, tindran sancions que en el cas dels menors hauran de pagar els pares.

També et pot interessar

stats