Enrique Manglano: "Veurem dones generals en un moment no molt llunyà"

El coronel assenyala en 'Les notícies del matí' que l'accés de les dones a les forces armades s'ha normalitzat i que ara representen al voltant del 15%.

Escolta Enrique Manglano en 'Les notícies del matí'.
Escolta Enrique Manglano en 'Les notícies del matí'.

L'accés de les dones a les forces armades s'ha estabilitzat i ja representen entre el 15% i el 20% de la seua composició. Així ho ha assenyalat Enrique Manglano, coronel i cap de l’oficina de comunicació de la caserna general terrestre d’alta disponibilitat de València. En declaracions a Les notícies del matí, Manglano s'ha mostrat optimista sobre la presència femenina en aquest àmbit, i ha assenyalat que "veurem dones generals en un moment no molt llunyà".

El coronel ha aprofitat l'ocasió per a demanar major pressupost per al sector militar ja que, segons ha apuntat, des del començament de la crisi econòmica la tendència inversora "s'ha reduït considerablement, amb la qual cosa els materials envelleixen i sorgeix la necessitat de renovar-los". En aquest sentit, Manglano ha reclamat un repunt en la inversió per al manteniment de les infraestructures i del material.

Sobre la possibilitat que a Espanya torne el servei militar obligatori, com ha passat a Suècia o es planteja en països com ara França, el coronel ha indicat que "es tracta d'una decisió política, però no crec que estiga en l'agenda del nostre país".  A més, en referència a aquest assumpte, Manglano ha posat en valor les tasques de les forces armades en matèria de seguretat, i ha assenyalat: "som una part important, però no l'única. Hui en dia és fonamental ajudar els països en risc perquè es puguen protegir ells mateixos".

També et pot interessar

stats