Enric Nomdedéu: “El Servef havia deixat de generar confiança”

El secretari autonòmic d'Ocupació destaca les noves instal·lacions i el personal més especialitzat i de proximitat com alguns trets del nou Servef, Labora.

Enric Nomdedéu en 'À Punt NTC Matí'
Enric Nomdedéu en 'À Punt NTC Matí'

Espais més pròxims, fluids, amb personal especialitzat, no només per a ajudar els treballadors i les treballadores a trobar un lloc de treball, sinó també per a orientar-los en la seua carrera professional. Són algunes de les caraterístiques de Labora, el nou Servef. Les ha presentades el secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, en una entrevista en À Punt NTC Matí. “El Servef havia deixat de generar confiança”, ha reconegut Nomdedéu, que ha posat en valor el nou projecte, que vol adaptar-se als nous reptes laborals “per a millorar les condicions laborals dels valencians”.

“Els usuaris percebran canvis estructurals, també de caràcter físic, amb noves instal·lacions, fluxos diferents. Teníem oficines del segle XX per a problemes del segle XXI”, ha assegurat el secretari autonòmic. “Volem que siga un espai d'oportunitats, que acompanye els professionals durant tota la seua trajectòria laboral”.  En aquest sentit, un dels principals reptes és la generació d'ocupació de qualitat, una realitat encara llunyana, segons ha confessat Nomdedéu. Un primer pas pot ser la pujada del salari mínim interprofessional a 900 euros, mesura que el polític ha qualificat de “raonable”, afegint que, malgrat tot, en algun moment s'haurà de complementar amb les rendes garantides.

Nomdedéu ha destacat programes com ara l'Avalem Joves i Avalem Experiència, com alguns exemples de l'esforç que la Generalitat està realitzant per a ajudar els joves i els majors de 45 anys a trobarn una ocupació de qualitat, iniciatives que, com ha assenyalat, han contribuït a conservar algunes ajudes europees. Així mateix, ha recordat les polítiques posades en marxa a favor de les dones en aquest àmbit, com ara les ajudes a les autònomes embarassades, i ha subratllat la necessitat de reconéixer el treball que es fa a les cases, “que tinga la seua remuneració econòmica i es valore socialment”. Un altre dels reptes, arribar més a les empreses perquè s'animen a participar als programes que arreplega Labora.

També et pot interessar

stats