Enginyers de mines del cos de bombers inspeccionen la galeria subterrània trobada a Villena

El corredor es va descobrir de manera fortuïta al carrer de Menéndez Pelayo de Villena a conseqüència de les obres de reasfaltat

Un dels membres de l'equip d'experts enginyers de mines inspecciona el corredor soterrani
Un dels membres de l'equip d'experts enginyers de mines inspecciona el corredor subterrani / Ajuntament de Villena

Un equip d'experts enginyers de mines procedents del Consorci Provincial de Bombers han realitzat la inspecció del corredor subterrani descobert de manera fortuïta al carrer de Menéndez Pelayo de Villena a conseqüència de les obres de reasfaltat. L'alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, ha accelerat les tasques d'inspecció i revisió de l'estructura artificial, sobre l'origen de la qual encara no hi ha certeses com tampoc de la funció que tenia ni de quan es va construir.

L'equip de quatre bombers l'ha inspeccionat els més de set metres accessibles del corredor subterrani fins que la infraestructura es fa més estreta i ja és inaccessible perquè està reblida de terra i pedres. Segons avança el corredor, augmenta la inclinació fins a convertir-se en un fort pendent, al qual no s'ha pogut accedir.

Per a l'alcalde de la ciutat la col·laboració d'aquest equip d'experts és important perquè llancen llum sobre l'origen i sobre la seguretat actual en aquest carrer. En aquest sentit, des d'alcaldia s'ha demanat als equips municipals que acceleren les accions per a solucionar aquesta qüestió en favor dels veïns al més prompte possible. "L'important és confirmar que no hi ha risc, assegurar la zona, reforçar-la, protegir l'estructura subterrània per al futur i continuar amb les obres de millora de Menéndez Pelayo", ha comentat el primer edil de Villena.

Experts dels bombers inspeccionen la galeria subterrània de Villena
Experts dels bombers inspeccionen la galeria subterrània de Villena / Ajuntament de Villena

Aquestes tasques es faran una vegada que el Departament d'Arqueologia municipal culmine el seu informe definitiu sobre aquesta estructura artificial. De moment, s'ha descartat que es tracte d'un refugi de la Guerra Civil, tant pel model de construcció com perquè manca d'elements característics d'aquestes infraestructures.

Al mateix temps, hi ha dubtes de l'ús com a conducció d'aigües subterrànies, ja que aquestes infraestructures solien tindre un revestiment en les parets per a evitar l'erosió d'aquestes amb el pas de l'aigua, que en aquest cas no s'ha detectat.

També et pot interessar

stats