Enfrontaments i molta tensió entre la policia i activistes en un desnonament a València

El Sindicat de l'Habitatge aconsegueix frenar un segon procediment per a evitar que una dona i dos fills es queden al carrer

Un moment de tensió entre la Policia i activistes en un desnonament aquest dilluns a València
Un moment de tensió entre la policia i activistes en un desnonament aquest dilluns a València / À Punt NTC

Un desnonament executat aquest dilluns al barri de Quatre Carreres (València) ha acabat en una dura resposta policial contra diversos membres del Sindicat de l'Habitatge que s'havien concentrat davant de la vivenda afectada per a tractar d'evitar-lo. 

L'enfrontament entre els agents de la Policia Nacional i els activistes ha quedat enregistrat en diversos vídeos que han circulat per Twitter al llarg del matí. En les imatges es pot veure com els policies trauen per la força alguns manifestants apostats a la porta de l'immoble, ubicat al carrer de la Font de Sant Lluís de València número 100. Hi ha espentons i alguna bastonada i, en la confusió del moment, alguns dels membres que intenten impedir que les forces de l'ordre arriben a la porta de l'edifici acaben arrossegats per terra. 

L'objectiu era parar el desnonament d'una dona, Laura, i la filla de set anys. Era la quarta vegada que les autoritats intentaven fer-les fora de la casa. El propietari del pis s'ha queixat, en declaracions a À Punt, que feia més de dos anys que no pagava el lloguer. Tot i això, la versió dels manifestants del Sindicat de l'Habitatge i de la inquilina és ben diferent: denuncien que no li va renovar el contracte perquè volia pujar-li el lloguer per a fer Laura fora i gastar el pis per a altres coses. 

L'oposició dels activistes a la policia no ha evitat, finalment, l'entrada de l'equip judicial a l'habitatge. La inquilina desnonada se n'ha hagut d'anar a casa d'una amiga, que l'acollirà a ella i la filla fins que troben una altra alternativa habitacional. 

Unes hores després, i a pocs metres de distància, ha tingut lloc un nou intent de desnonament en el barri de la Plata, però en aquest segon cas no s'ha fet efectiu. En la porta de l'immoble s'han concentrat activistes del Sindicat de l'Habitatge amb l'objectiu d'evitar com fora que feren fora una dona i dos fills. "No he pogut traure ni els mobles, em quede al carrer i no tinc res" ha manifestat a À Punt Nieves, visiblement afectada. 

En aquest cas, després de deu anys vivint en el pis, un fons voltor l'ha comprat i no li ofereix ara cap solució habitacional. Una representant de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) explica que no volen renovar els lloguers als inquilins i no s'avenen a consensuar res. Finalment, l'equip judicial ha negociat amb la PAH i els advocats presents, i han aconseguit paralitzar el desnonament fins al 18 de setembre. "Què faig si aleshores no tinc cap vivenda, me'n vaig al carrer igualment?", ha lamentat la dona, que diu que no pot permetre's comprar cap casa. Espera, durant aquesta treva, poder arribar a un acord amb el fons voltor.

També et pot interessar

stats