Enfrontaments i càrregues a Catalunya en una intensa segona jornada de protestes

Almenys tres detinguts a Barcelona on, segons la Guàrdia Urbana, 40.000 persones s'hi han concentrat de l'endemà de la sentència del procés.

Imatge de portada: Rafael Marchante (Reuters)

Milers de persones s'han congregat als voltants de la delegació del govern d'Espanya a Catalunya per a protestar contra la sentència del procés.

Els Mossos d'Esquadra han efectuat càrregues policials contra els manifestants concentrats, que intentaven trencar el cordó de seguretat i llançaven objectes als agents policials. De moment, s'ha detingut almenys tres persones i, fins a les 20 hores, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha atés set persones, cap greu.

A més de llançar botelles, petards i pintura, entre altres objectes, un grup de manifestants ha recollit mobles i cartons dels voltants i els han botat foc fins a formar una foguera d'importants dimensions, que separava la línia dels Mossos dels manifestants.

Protestes a tot Catalunya

La Guàrdia Urbana ha xifrat en 40.000 les persones que s'han concentrat als voltants de la delegació del govern a Barcelona. Les manifestacions i els incidents s'han repetit a Girona, Lleida i Tarragona, amb càrregues de la policia contra manifestants que els llançaven objectes o trencaven cordons policials de seguretat davant les seus de les subdelegacions del govern.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que els presos sobiranistes estan "orgullosos" de les protestes i animen la ciutadania a seguir participant en les mobilitzacions previstes en els pròxims dies.

Torra ha visitat aquest dimarts els presos condemnats en la sentència del ‘procés’ que es troben a les presons de Mas d'Enric, Carme Forcadell, i Lledoners, Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull, Raül Romeva i Oriol Junqueras.

També et pot interessar

stats