Empreses "d'acollida" contra l'abandonament escolar

El programa Jove Oportunitat busca incentivar vocacions i orientar sobre professions que animen a continuar la formació.

VÍDEO | Empreses \"d\'acollida\" contra l\'abandonament escolar

La Comunitat Valenciana duplica la mitjana europea en abandonament escolar. Té una taxa del 20%. Programes com Jove Oportunitat, una iniciativa per a incentivar vocacions i orientar sobre professions que animen a continuar la formació.

Participen xics i xiques d'entre 16 i 21 anys, dels quals la major part no ha arribat a obtindre el títol d’ESO o un títol mitjà de Formació Professional. El programa intenta que tornen a estudiar amb la col·laboració d’empreses “d’acollida”, que els ajuden a descobrir noves opcions professionals que fins ara desconeixien. À Punt és una d’eixes empreses, i aquest dimecres l'han visitada. Ací els han ensenyat com funciona el departament de Xarxes i el web, els platós i tot el que amaga el departament tècnic d’una empresa que alimenta de continguts diverses plataformes.

El programa ja està donant resultats: més del 70% dels joves que el van inciar l’ha completat. Aquesta és la quarta edició d'un programa que acull més de 800 joves i que ha aconseguit que més del 73% troben treball o tornen a classe.

També et pot interessar

stats