Les empleades de la neteja es manifesten per impagaments

L'empresa assegura que no pot efectuar els pagaments perquè la Generalitat no els paga, mentre que el govern valencià li ha obert un expedient.

Les empleades de la neteja es manifesten per impagaments
Les empleades de la neteja es manifesten per impagaments

Vora 300 treballadores de neteja de 150 col·legis públics valencians s'han concentrat aquest divendres com a protesta pels impagaments que pateixen des de fa ja dos mesos.

Els sindicats convocants han lamentat que tot i "l'historial" d'impagaments, les empreses Limpiezas Raspeig i Netalia, ambdues de la mateixa propietat, segueixen rebent adjudicacions públiques, i han avançat que estudien la possibilitat d'anar a la vaga. En total, hi ha més de 500 treballadores afectades per aquesta situació.

María José Cervera, responsable del sector de neteja i seguretat per UGT, ha explicat a À Punt NTC que l'objectiu de la protesta és aconseguir que es rescindisca el contracte a les empreses perquè la situació de precarietat que pateixen és "lamentable". "Són salaris molt precaris i hi ha moltes treballadores que no poden pagar ni la llum ni l'aigua", lamenta. 

Cervera també ha assenyalat que les treballadores tenen por de represàlies per demanar el que és seu: "L'empresa els diu que seran les últimes a cobrar". Una manera d'actuar que, segons ha denunciat, manté la companyia des que va aconseguir l'adjudicació. 

Les treballadores demanen solucions a l'administració, ja que l'empresa assegura que no pot efectuar els pagaments perquè la Generalitat no els paga. Per això, exigeixen a la Conselleria d'Educació que prenga mesures o amenacen d'anar a la vaga el pròxim 18 de febrer. A més, el 31 de gener es manifestaran novament davant de la Conselleria d'Educació. 

La Generalitat assegura que des de l'administració s'està pagant en els terminis establerts i atribueixen els impagaments a un problema de la financera d'aquestes dues empreses. Per això, s'els ha obert un expedient.

També et pot interessar

stats