Les empleades de la neteja convoquen una vaga indefinida a partir del 18 de febrer

Oltra advoca per dificultar a les empreses amb incompliments amb els treballadors l'accés a la contractació pública.

VÍDEO | Les empleades de la neteja convoquen una vaga indefinida a partir del 18 de febrer

Els sindicats CCOO i UGT han anunciat la convocatòria de vaga indefinida a partir del 18 de febrer de les treballadores de Limpiezas Raspeig i Netalia, a la qual estan convocades 500 persones. Aquest divendres s'han concentrat com a protesta pels impagaments que pateixen des de fa ja dos mesos. 

Vora 300 empleades de la neteja han assistit a l'assemblea convocada per a decidir les mesures a prendre per la situació que afecta el personal de 85 Instituts d'Ensenyament Secundari que pertanyen a la Conselleria d'Educació, la subdelegació del govern espanyol, la Tresoreria de la Seguretat Social o el INSS: 

Després de l'assemblea, s'han desplaçat fins al Palau de la Generalitat a reclamar els salaris i les pagues retingudes per les empreses. A més, representants dels sindicats s'han reunit amb el subsecretari de la conselleria, José Villar Ribera, qui ha informat que "l'administració està al dia en els pagaments a les empreses". 

Precisament aquest divendres, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha advocat per canviar la legislació de contractes de l'Estat perquè les empreses amb antecedents d'incompliment amb els treballadors "tinguen dificultat d'accés a la contractació pública". 

Sobre les reclamacions del col·lectiu de dones netejadores, Oltra ha considerat "intolerable" que una empresa "no pague els treballadors" i especialment quan són concessionàries de l'administració pública. 

També et pot interessar

stats