Emperador recrea l'època de Jaume I

El municipi recorda el passat medieval de l'Horta Nord reproduint un campament de Jaume I.

Emperador recrea l\'època de Jaume I

Emperador recrea l'època de Jaume I / Lluís Serrano

Els rellotges d'Emperador han tornat hui enrere ni més ni menys que al segle XIII, als temps quan el rei Jaume I conqueria aquestes terres per a crear el Regne de València. Als carrers del municipi s'ha pogut experimentar com era la vida de l'Horta en aquells dies: des de tallers de ceràmica o cuir, passant per actuacions musicals tradicionals, i fins i tot  exhibicions de tir amb arc. Amb aquestes activitats, els veïns han commemorat la festa del 9 d'Octubre, que recorda el dia en què el rei va entrar a València, i va posar fi al domini àrab de la ciutat i el seu territori.

Emperador recorda el passat medieval de l'Horta Nord / Lluís Serrano

La recreació històrica ha aconseguit transportar els visitants al campament per al setge de la talaia de Musiros (Museros), després de haver enderrocat la talaia de Montcada i les alqueries properes, per tal de cerca la població de Balansiya (València). Tot això gràcies a les teatralitzacions que han il·lustrat com era la vida en aquells momens històrics.

Balls, costums, festes i tradició han acompanyat aquesta recreació, que s'ha convertit en una autèntica experiència amb dromedaris i cavalls que s'ha pogut viure al municipi durant tot el dia.

També et pot interessar

stats