Emoció en la IV Diada de Muixerangues d'Alacant

La ciutat recupera aquesta tradició popular i congrega centenars de persones en aquest aplec muixaranguer.

En molt poc de temps,a Alacant ja hi ha dues colles amb més d'un centenar de muixeranguers.
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
Rafa Bernabeu
Isabel González
18 de juny 2018 - 00:45

Fa quatre anys que el so de la Muixeranga es deixa sentir als carrers d'Alacant els dies previs al començament de les Fogueres de Sant Joan. La Diada Muixeranguera d'Alacant ha reunit este migdia a la capital de l'Alacantí huit colles vingudes d'arreu la Comunitat. Molta emoció i molta calor en un aplec que ha reunit a la plaça de Ruperto Chapí centenars de persones per a veure com s'alçaven els castells humans per a tocar el cel de la ciutat.

Aquesta diada està organitzada per la Muixeranga d'Alacant, que va nàixer l'any 2015 per a recuperar les arrels de la cultura popular valenciana. En molt poc de temps, en la ciutat ja hi ha dues colles amb més d'un centenar de muixeranguers. La festa ha estat amenitzada per cinc colles de dolçaines i tabals de la ciutat.

La Muixeranga d'Alacant, l'amfitriona, ha fet història hui en carregar per primera vegada una alta clàssica, una figura de cinc altures amb estructura 4-4-2-1-1 que es coneix com "la Xopera" i que no havien fet mai. En el moment que l'enxaneta ha coronat el castell, tota la plaça ha esclatat en aplaudiments i els membres de la colla s'han abraçat plorant de l'emoció. La bellesa del foc, Aleida González, i les dames d'honor també han assistit a aquesta trobada, que ha acabat poc abans de començar la mascletà en la plaça dels Cavalls.

També et pot interessar

stats