Emmanillen un home negre al metro de València per portar la mascareta baixada i oposar resistència

FGV obri una investigació per a aclarir l’incident ocorregut dissabte passat en un cotxe de la línia 1.

VÍDEO | Emmanillen un home negre al metro de València per portar la mascareta baixada i oposar resistència

En les últimes hores s’han fet virals les imatges de la detenció d’un home negre al metro de València. En el vídeo es pot veure a dos agents de seguretat i dos passatgers retenint-lo per la força, segons diversos testimonis, per portar la mascareta baixada i insultar els agents. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha obert una investigació per a esclarir aquest incident ocorregut la vesprada del passat dissabte en un cotxe de la línia 1.

Són dos minuts de gravació en la qual es veu l’home oposar resistència mentre altres usuaris graven l’escena i demanen que el deixen lliure i els recriminen per la seua actitud, sobretot en el moment que el tenen agafat pel coll. Els agents redueixen l’home fins a emmanillar-lo i comença una bateria d’agressions verbals i forcejaments. “Solteu-li el coll, perquè li agarreu el coll?”, pregunta una usuària. Un dels agents li fa un crit a l’home perquè s’assega, ell es nega i comença a insultar als agents mentre tracta de soltar-se. L’home, alterat, li retrau al vigilant que només el critique a ell com porta la mascareta i li pregunta: “Per què em fas això, amic? Perquè soc negre?”, i crida “La teua puta mare!” mentre diverses passatgeres els demanen que es tranquil·litzen.

Una de les persones que ha compartit el vídeo del succés ha denunciat que els vigilants únicament van demanar a l’home negre que es posara la mascareta de manera que li cobrira tota la cara, tot i que altres persones tampoc la portaven correctament. FGV, per la seua part, ha informat aquest matí que està recopilant tota la informació possible sobre els fets i que prendrà les mesures necessàries. Diumenge va sol·licitar l’enregistrament complet de les càmeres de seguretat per a analitzar tota la seqüència amb la finalitat de determinar el detonant de l’incident, i s’ha sol·licitat un informe a l’empresa de seguretat.

Fonts de la institució de ferrocarrils han recordat també que des que es va decretar l’obligatorietat de portar aquest article de protecció en el transport públic el passat 4 de maig, s’ha incrementat la presència de seguretat a les estacions a l’interior dels combois. Fins ara, hi ha hagut 1.973 intervencions relacionades amb el mal ús d’aquesta mesura preventiva davant la Covid-19 i d’estes, 64 van necessitar la presència de la Policia Nacional o de la Guàrdia Civil.

Alternativa Sindical, sindicat que representa als vigilants privats del metro, ha emés un comunicat en el qual assenyala que l’home es va resistir als vigilants que intentaven convéncer-lo de l’obligació de l’ús de les màscareta al tren, i “es van vore obligats a reduir-lo”. Asseguren que tot va començar quan els vigilants van demanar al jove que es pujara la mascareta. “Al principi el jove es va negar, adduint que la resta del passatge també la portava baixada, fet que com demostra la imatge del vídeo és incerta” afig el text. “Davant la insistència dels vigilants de seguretat finalment el viatger es va vore obligat a pujar-se-la, però va començar llavors a insultar els vigilants, a dir-los racistes i a pegar patades, que va derivar en un forcejament i la detenció”, argumenta el sindicat.

També et pot interessar

stats