Emiliano García: “La prevenció és el millor que es pot fer per a combatre qualsevol plaga”

El regidor de Sanitat de l’Ajuntament de València valora l’ordenança que preparen per a sancionar les persones que no previnguen la proliferació del mosquit tigre.

Emiliano García: “La prevenció és el millor que es pot fer per a combatre qualsevol plaga”
Emiliano García: “La prevenció és el millor que es pot fer per a combatre qualsevol plaga”

La intenció no és sancionar, sinó informar. Això ha dit el regidor de Sanitat de l’Ajuntament de València, Emiliano García, en referència a l’ordenança que prepara el consistori perquè la ciutadania prenga mesures contra el mosquit tigre, una espècie que, en Les notícies del matí, el regidor ha qualificat “d’invasora” i que “cal reduir al màxim”. “El 80% dels espais són d’ús privat, on s’acumula aigua estancada als plats dels tests o a les piscines”, ha comentat.

L’ordenança preveu sancions a la ciutadania que no complisca la normativa, amb multes que poden arribar fins als 3.000 euros, a pesar que Emiliano García ha remarcat que aquesta no és la intenció de l’Ajuntament i que espera que, després d’una campanya informativa sobre com actuar davant d’aquest insecte, les persones prenguen consciència ràpidament sobre el que cal fer-hi. “Tot el món ho farà, no costa gens, són xicotets detalls”, ha assegurat.

Entre aquestes mesures hi ha no deixar aigua estancada als plats dels testos o en altres recipients. Segons ha anunciat el regidor, a més de l’ordenança, que seria una novetat a la ciutat de València, ja que fins ara no n’hi havia cap sobre aquesta qüestió, es difondrà “porta per porta”, i informaran a través de col·legis professionals, administracions de finques i altres entitats.

L’ordenança, de la qual s’ultima la redacció, obligarà els propietaris de qualsevol habitatge de la ciutat a eliminar els focus de propagació del mosquit tigre. El text preveu diversos rangs de sanció, que estarien entre els 25 i els 3.000 euros. Les multes més elevades s’imposarien en casos molt greus en què els propietaris no atengueren els requeriments de l’administració. 

També et pot interessar

stats