Emergències treballa en l'extinció de tres incendis forestals a les Marines

El foc crema a hores d'ara als termes de la Vall de Gallinera, Castell de Castells i Guadalest.

Brigades forestals treballen al perímetre de l'incendi forestal de la Vall de Gallinera
Brigades forestals treballen al perímetre de l'incendi forestal de la Vall de Gallinera / @divalterra

Aquest dissabte de vesprada s'ha declarat un incendi forestal a Vilallonga (Safor), que finalment ha quedat resituat a la Vall de Gallinera (Marina Alta). S'hi han mobilitzat 11 mitjans aeris (sis avions i cinc helicòpters), així com unitats terrestres del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant i de València, bombers forestals i autobombes. S'ha establit un punt de comandament avançat a la CV-702 entre la Llacuna (Vilallonga) i l'Orxa, on té previst desplaçar-se el director de l'Agència Autonòmica d'Emergències, Josep Maria Àngel i des d'on se seguirà l'evolució de l'incendi al llarg de la nit.

També s'ha declarat un altre incendi forestal a Castell de Castells (Marina Alta), on s'ha declarat situació 1 de PEIF per possible afectació de béns de naturalesa no forestal. Un tercer incendi, declarat a Vilafermosa (Alt Millars), ja ha quedat controlat.

Cap a les 20 hores, el Centre de Coordinació d’Emergències i Seguretat de la Generalitat ha confirmat un quart incendi al Castell de Guadalest (Marina Baixa), a la zona de la Solana i que crema en la serra de l'Aixortà. De moment, s’han mobilitzat un hidroavió, una unitat de bombers forestals, una autobomba, una unitat de prevenció d’incendis, un agent mediambiental i dues dotacions dels Bombers de la Diputació d’Alacant.

L’incendi que més preocupa és el de la Vall de Gallinera. Allí els treballs se centren a controlar les flames abans que caiga la nit. La fumeguera és visible a 60 quilòmetres i s’aprecia des de poblacions com Dénia, la Vila Joiosa, Alcoi o Cocentaina.

El foc arriba acompanyat d'un episodi d'altes temperatures al nostre territori, provocat per una massa d'aire des d'Àfrica que ha fet pujar els termòmetres a 40 graus.

Un bomber forestal que treballava en l'extinció de l'incendi de la Vall de Gallinera ha hagut de ser traslladat a l'hospital Sant Francesc de Borja de Gandia en patir un colp de calor.

Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia, les condicions climatològiques de la zona han millorat respecte a aquesta vesprada i la fumeguera dels incendis és visiblement menor que fa unes hores, degut principalment al canvi de direcció del vent i a la menor intensitat.

Es pot seguir l'evolució dels tres incendis en Twitter a través de les etiquetes #IFValldeGallinera, #IFCastelldeCastells i #IFCastelldeGuadalest i en el compte del @GVA112.

També et pot interessar

stats