Emergències rescata tres menors i un adult amb un colp de calor en un pic de Xelva

Un dels menors estava inconscient a l’arribada dels membres del Consorci de Bombers de València i els altres dos presentaven símptomes lleus de deshidratació

Efectius del Consorci de Bombers de València rescaten a tres menors a Xelva
Membres del Consorci de Bombers de València rescaten tres menors a Xelva / Consorci de Bombers de València

Els serveis d'Emergències de la Generalitat han mobilitzat aquest diumenge un helicòpter i un equip del Grup Especial de Rescat en Altura (GERA) del Consorci de Bombers de València per a rescatar tres menors i un adult afectats per un colp de calor a Xelva (Serrans), segons ha confirmat el cos de bombers en un comunicat. L’avís l’han rebut cap a les 14:30 hores. 

A més, s’han desplaçat a la zona un coordinador forestal i bombers voluntaris de Protecció Civil per a accedir al pic de La Atalaya d'aquest municipi.

Aquestes persones estaven afectades per un colp de calor en una jornada en la qual s’han assolit temperatures de 35 graus a la zona. Dues d’elles tenien símptomes lleus de deshidratació i una altra, més greu, estava inconscient quan ha arribat l'efectiu.

A la resta d’excursionistes que els acompanyaven, diversos menors i adults, els han traslladat per via terrestre a lloc segur.

Emergències ha recordat que, en dies de molta calor, amb temperatures elevades, és preferible triar activitats en la mar i evitar les excursions a la muntanya.

També et pot interessar

stats