Emergències incrementa un 2% els torns del 112 per les Cavalcades de Reis

Aconsella mesures de seguretat bàsics amb els menors per a evitar extraviaments i atropellaments en l’arreplegada de caramels.

Sala de recepció de cridades telefòniques del 112
Sala de recepció de cridades telefòniques del 112

El Centre de Coordinació d’Emergències ha augmentat d’un 2% els torns del 112 aquest cap de setmana, en què se celebren diverses cavalcades de Reis Mags per tot el territori valencià. Seran 165 les persones que donaran servei a la sala de recepció de cridades telefòniques durant aquests dies.

La Generalitat ha informat que la nit d’aquest dissabte, vespra del Dia de Reis, serà el dia que més persones hi haurà per a atendre aquest servei: un total de 57, entre operadors, coordinadors i supervisors.

Aquest reforç en la seguretat, junt amb el que es va impulsar els dies 24 i 25 de desembre i la nit de Cap d’Any pretén ‘‘oferir la ciutadania i els organismes públics un servei integrat d’informació i comunicacions, en què qualsevol emergència puga ser resolta el més ràpid possible’’, ha explicat el director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel. 

Des d’Emergències de la Generalitat recomanen seguir unes mesures de seguretat bàsics amb els xiquets i xiquetes que assistiran a les diverses cavalcades que se celebren aquest dissabte en molts municipis valencians. Josep Maria Ángel recomana parar ‘‘especial atenció’’ als més menuts en aquest tipus esdeveniments festius ‘‘en què es concentren moltes persones’’. Així mateix, aconsella evitar, en la mesura del que siga possible, aglomeracions de públic i carrers estrets. 

‘‘S’ha de vigilar els xiquets en tot moment i fixar amb anterioritat un punt de trobada en cas de pèrdua, a més d’evitar que baixen a la calçada per a arreplegar els caramels que es llancen des de les carrosses i respectar les barreres i les instruccions de l’organització i del personal de seguretat’’, ha apuntat. 

També et pot interessar

stats