Emergències desenvolupa un sistema que precisa al màxim la geolocalització de les trucades al 112

Ara es pot localitzar immediatament qualsevol persona que telefone al 112 en un radi de 15 metres

Emergències ha desenvolupat un sistema capaç de precisar al màxim la geolocalització de les trucades al 112 / À Punt NTC
Amparo Martín
18 de novembre 2021 - 16:47

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha presentat aquest dijous de matí la implementació d'un nou sistema capaç de precisar al màxim la geolocalització de les telefonades que es fan al 112. Un sistema instantani i pràctic que ja està en marxa i que ha sigut pioner la Comunitat Valenciana.

Des del 2004 es podia posicionar una localització mitjançant l’antena del telèfon mòbil amb una precisió d’entre 2 i 5 quilòmetres en una àrea urbana i d’entre 40 i 50 en una de muntanya, però amb aquest nou sistema, anomenat geolocalització mòbil avançada, es pot reduir a un radi de 15 metres la precisió de la localització. 

D’aquesta manera, es pot localitzar immediatament qualsevol persona que telefone al 112. 

La Comunitat Valenciana ha sigut pionera en el desenvolupament d’aquest sistema, en col·laboració amb el Ministeri d’Interior, segons ha informat a À Punt la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. El sistema va ser proporcionat al 112 pel ministeri, però han sigut els tècnics i les tècniques d’Emergències les que ho han desenvolupat i implementat. 

També et pot interessar

stats