Emergències demana "extremar" precaucions per la coincidència de l'operació tornada amb la previsió de pluges

Aquest divendres a la vesprada i dissabte s'esperen fenòmens tempestuosos "més intensos", especialment a l'interior de la província de València

L'operació especial de trànsit pel retorn de les vacances estivals comença aquest divendres a les 15:00 hores
L'operació especial de trànsit pel retorn de les vacances estivals comença aquest divendres a les 15:00 hores / Europa Press

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha demanat "extremar" aquest cap de setmana la precaució en els desplaçaments per carretera en la Comunitat Valenciana, en coincidir l'operació tornada de vacances amb episodis de fortes pluges i tempestes previstos per l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

L'operació especial de trànsit pel retorn de les vacances estivals comença aquest divendres a les 15:00 hores i es mantindrà activa fins a la mitjanit del diumenge 28 d'agost. No obstant això, serà a partir de la vesprada d'aquest divendres i dissabte quan es produïsquen els fenòmens tempestuosos "més intensos", especialment a l'interior de la província de València, on s'ha decretat la preemergència nivell taronja per pluges i tempestes, ha informat la Generalitat en un comunicat.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha llançat un missatge de "cautela màxima" davant un cap de setmana que es presenta "marcat per molts desplaçaments per les carreteres de la Comunitat Valenciana, amb unes condicions meteorològiques desfavorables que requereixen de molta més prudència al volant".

Així, per a donar un "major servei a la ciutadania", els torns del servei del telèfon d'emergències 112 Comunitat Valenciana seguiran amb un 24 per cent de reforç de personal per a oferir una atenció "més àmplia" davant possibles contingències que puguen donar-se en les carreteres i en previsió d'una major atenció a causa de la situació meteorològica prevista.

Des del Centre de Coordinació d'Emergències es recomana, per tant, que es programe l'horari més adequat per a la realització del viatge, evitar així les hores més desfavorables i, en cas necessari, utilitzar els itineraris alternatius proposats per la Direcció General de Trànsit.

En el cas de conducció amb pluja, es recomana circular per carreteres principals i autovies i moderar la velocitat, així com informar-se sobre l'estat de les carreteres de la ruta a seguir i possibles itineraris alternatius, i evitar passos subterranis i ponts que oferisquen dubtes sobre la seua resistència.

També et pot interessar

stats