Emergències demana no acostar-se al lloc de l'incendi i confrontants del qual cauen elements en flames

En alguns balcons hi ha persones atrapades a l'espera de ser rescatades pels bombers i s'ha instal·lat un hospital de campanya

Incendi Campanar a Valencia
Incendi Campanar a Valencia / David González
22 de febrer 2024 - 19:46

El Centre de Coordinació d'Emergències ha activat el Pla Territorial d'Emergències de la Comunitat Valenciana (PTECV) Situació 0 davant l'incendi declarat en un edifici del carrer Mestre Rodrigo de València i ha demanat als ciutadans no acostar-se al lloc ni a zones confrontants, ja que pot resultar perillós i per a facilitar el treball dels equips d'extinció.

En edifici es veu a algunes persones refugiades als balcons de les plantes superiors esperant ser rescatades i se sent com es trenquen cristalls. El PTECV situació 0 significa que s'han produït danys "molt localitzats" i en la qual per al control de l'emergència és suficient l'aplicació i activació d'un pla d'àmbit local. L'avís ha entrat en els servicis d'emergències a les 17.35 i a esta hora està l'edifici pràcticament sencer en flames.

La Policia Nacional ha acordonat la zona, on ja es veu únicament l'esquelet de la part superior de l'edifici afectat, que el foc devora. Cauen elements en flames des dels pisos cremant, en un moment en el qual bufa un fort vent. La Policia Local ha tallat el trànsit en les avingudes General Avilés i Mestre Rodrigo en totes dues direccions.

El Centre d'Informació i Coordinació d'Urgències (CICU) ha mobilitzat al lloc una Unitat de suport i coordinació, vehicle de múltiples víctimes, hospital de campanya, tres SAMU, dos SVB (Suport Vital Bàsic) i una ambulància convencional.

També et pot interessar

stats